Vegán krémsajt

Sokszor előfordul,hogy unjuk a bolti késztermékeket,tudatosan vásárolnánk és szeretnénk kevesebb műanyagot használni, de ugyanakkor valami finom és egészséges dolgot tennénk a kenyerünkre vagy a salátánkra.

Ha te is így érzel,akkor itt egy tökéletes recept,ami gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Egészséges,vegán és nincs műanyag csomagolása. 🙂

Hozzávalók

1 cup kesudió

1 cup napraforgó mag,

1 cup szűrt víz,

1 cup frissen facsart citromlé,

só (himalája),

őrölt bors,

piros paprika,

köménymag,

fél fej lila hagyma.

Elkészítés

Készítsük elő a turmix gépünket, majd rakjuk bele először a kesudiót,napraforgómagot,szűrt vizet és végül a frissen facsart citromlevünket.

Lassú fokozaton mixeljük össze,majd váltsunk magasabb fokozatra a krémesebb állag elérése érdekében.

Ha ezzel megvolnánk, öntsük ki a tartalmat egy kis tálba majd ízlés szerint fűszerezzük a só,őrölt bors,piros paprika, köménymag és a félfej lilahagyma hozzáadásával majd alaposan keverjük össze.

A tetejére bármilyan zöld fűszernövénnyel díszíthetjük az álltalunk elkészített vegán krémsajtunkat.

Én bazsalikomot használtam,de a petrezselyem vagy a tavaszi zöldhagyma is tökéletes.

Fogyaszthatjuk kenyéren vagy mártásként,öntetként saláták mellé.

Tároljuk a hűtőben és fogyasszuk el 3 napon belül.

Egészségetekre!

A videót pedig itt tekintheted meg! 🙂