Sokszor előfordul,hogy unjuk a bolti késztermékeket,tudatosan vásárolnánk és szeretnénk kevesebb műanyagot használni, de ugyanakkor valami finom és egészséges dolgot tennénk a kenyerünkre vagy a salátánkra.
Ha te is így érzel,akkor itt egy tökéletes recept,ami gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Egészséges,vegán és nincs műanyag csomagolása. 🙂
Hozzávalók
1 cup kesudió
1 cup napraforgó mag,
1 cup szűrt víz,
1 cup frissen facsart citromlé,
só (himalája),
őrölt bors,
piros paprika,
köménymag,
fél fej lila hagyma.
Elkészítés
Készítsük elő a turmix gépünket, majd rakjuk bele először a kesudiót,napraforgómagot,szűrt vizet és végül a frissen facsart citromlevünket.
Lassú fokozaton mixeljük össze,majd váltsunk magasabb fokozatra a krémesebb állag elérése érdekében.
Ha ezzel megvolnánk, öntsük ki a tartalmat egy kis tálba majd ízlés szerint fűszerezzük a só,őrölt bors,piros paprika, köménymag és a félfej lilahagyma hozzáadásával majd alaposan keverjük össze.
A tetejére bármilyan zöld fűszernövénnyel díszíthetjük az álltalunk elkészített vegán krémsajtunkat.
Én bazsalikomot használtam,de a petrezselyem vagy a tavaszi zöldhagyma is tökéletes.
Fogyaszthatjuk kenyéren vagy mártásként,öntetként saláták mellé.
Tároljuk a hűtőben és fogyasszuk el 3 napon belül.
Egészségetekre!
A videót pedig itt tekintheted meg! 🙂