Vegán hummus

Sokszor kerülünk olyan helyzetbe,hogy csak keresgélünk,nézelődünk a bolti késztermékek között,ugyanakkor tudatosan vásárolnánk kevesebb műanyagot használva. Finom és egészséges dolgot tennénk a kenyerünkre vagy a salátánkra,de tanácstalanok vagyunk.

Nos,ha te is megtapasztaltál valami hasonlót,akkor itt egy tökéletes recept,ami gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Egészséges,vegán és nincs műanyag csomagolása. 🙂

Hozzávalók

1 cup csicseri borsó,

1 cup szezámmag,

1 cup szűrt víz,

1 cup frissen facsart citromlé,

ízlés szerint:

só,

pirospaprika,

2-3 gerezd fokhagyma,

olivaolaj.

Elkészítés

Készítsük elő a turmix gépünket, majd rakjuk bele az összes hozzávalónkat. A csicseri borsót,szezámmagot,szűrt vizet,fokhagymát és végül a frissen facsart citromlevünket a fűszerekkel.

Lassú fokozaton mixeljük össze,majd váltsunk magasabb fokozatra a krémesebb állaghoz.

Ha ezzel megvolnánk, tegyük a tartalmat egy kis tálkába, majd ízlés szerint adhatunk hozzá olivaolajat és díszíthetjük egész csicseri borsóval,zöld fűszerrel,mint például a rozmaring vagy a bazsalikom.

Fogyaszthatjuk kenyéren vagy mártásként,öntetként saláták mellé.

Tároljuk a hűtőben és fogyasszuk el 3 napon belül.

Egészségetekre!

A videót pedig itt tekintheted meg! 🙂